Blog
05
06
2016

Ectomorful

Ectomorful reprezinta in general oamenii usor inalti, dar nu intotdeauna, cu mare pofta de mancare. Ei au un metabolism foarte rapid, care in ciuda cantitatii de alimente ingerate, calitatea metabolizarii lor lasa de dorit. Scheletul lor este longilin si subtire, iar densitatea osoasa este destul de mica. Mici in umeri si in bazin, cei mai multi au  incheieturile si genunchii medii spre grosi, puternici, dau impresia de ciolanosi!

La prima vedere acest tip somatic pare idealul pofticiosului, dar lucrurile nu stau chiar asa. Intr-adevar, ectomorful mananca ce doreste si nu se ingrasa mai deloc, insa masa musculara se construieste extrem de greu, de aceea cei care aleg performanta si sunt ectomorfi aleg o cale grea pe care trebuie sa o urmeze cu multa disciplina.

Ei sunt mereu invidiati de cei cu metabolism lenes care se ingrasa foarte usor si mereu au restrictii culinare, dar sa va spun un secret (veti afla multe pe parcursul calatoriei noastre), cel sanatos va fi cel care mananca sanatos si mai restrictiv. Fac aici apel nu numai la ectomorfi, ci la oricine poate manca orice si nu se-ngrasa: mancarea de proasta calitate si multa va distruge organismul pas cu pas, invizibil, iar la un moment dat s-ar putea sa regreti toate excesele pe care le faci, deci mananca sanatos si corect  indiferent de metabolismul pe care il ai!

General vorbind, Fitness Designer recomanda ca antrenamentele ectomorfului trebuie sa fie de scurta durata, cu greutati mari si repetari putine, pauze mai lungi intre serii si nu mai mult de 4 antrenamente/saptamana! Suplimentele sale trebuie sa contina preponderent carbohidrati si grasimi de calitate, iar mesele zilnice in numar de 5 sau poate chiar 6! Suplimentele trebuiesc administrate zilnic, indiferent daca ai antrenament ori nu, iar exercitiile cardio evitate cat mai mult cu putinta!

Autor: Alexandru Cristian

Daca ti-a placut acest articol Fitness Designer, te invitam sa ne lasi un comentariu sau sa il dai mai departe!