Blog
04
06
2016

Endomorful

Endomorful, este in aparenta cel mai ghinionist din punct de vedere al metabolismului, caci se ingrasa incredibil de usor, indeferent de alimentele pe care  le consuma si cand vine vorba de slabit, o face cu dificultate.

Oamenii endomorfi au urmatoarele trasaturi:

  • sunt mai masivi si ceva mai lenti in miscari,
  • au o constitutie robusta spre mare cu umeri lati, bazin lat si picioare masive
  • valoarea mare de pe cantar se datoreaza densitatii masei toatale si a oaselor, desi nu o arata de multe ori.
  • Metabolismul lor este mereu pregatit pentru o foamete globala, au apetit mare si asimileaza aproape orice
  • corpul pare mereu in criza de a mai face niste rezerve de lipide!

Prin urmare,  daca esti nascut in acest somatotip ai parte de un ghinion teribil? Nicidecum!

Endomorfii sunt oameni puternici foarte bine inchegati, capabili de viteze incredibile si o dexteritate de invidiat. Pun foarte usor masa musculara, dar si grasime, de aceea cu o indrumare de specialitate pe alimentatie sarateau!ca in grasimi si carbohidrati pot deveni adevarati atleti.

Endomorfii ocupa o nisa larga a sporturilor de la sumo si rugby (forta bruta, eleganta si viteza de invidiat) si pana la culturism (campioni mondiali si profesionisti). Aceasta este o indicatie ca acest tip somatic in ciuda “ghinionului” metabolic si masivitatii este capabil de performante mari si rezultate pe masura!

Noi, cei de la Fitness Designer recomandam ca antrenamentul endomorfului sa contina ceva mai multe sesiuni de antrenament aerobic (3-4 sedinte pe saptamana) si doar 2-3 sedinte de antrenament specific anaerob (fitness-culturism). Intrucat problema lui este acumularea de masa grasa, exercitiile cardio trebuie sa primeze, datorita fortei innascute (poate lucra cu greutati mari) si capacitatii de acumulare rapida de muschi nu are nevoie de asa multa sala, acest stimul fiindu-i de ajuns de 2-3 ori pe saptamana!

Autor: Alexandru Cristian

Daca ti-a placut acest articol Fitness Designer, te invitam sa ne lasi un comentariu sau sa il dai mai departe!