Salut, sunt Alex

Fondatorul FITNESS DESIGNER

In 2014, pasiunea pentru fitness si un stil de viata mai sanatos m-a determinat sa renunt la pozitia de director adjunct din cadrul unui mare retailer de articole sportive si sa imi incep cariera de antrenor de fitness.

Doi ani mai tarziu, mi-am facut curaj sa aleg calea antreprenoriatului si sa infiintez compania FITNESS DESIGNER, prin care ofer clientilor mei, intr-un cadru structurat, programe inovative si solutii concrete pentru un stil de viata echilibrat.

Sper ca povestea mea sa te inspire si sa te motiveze, oricare ar fi obiectivul tau in fitness!

CONTACTEAZA-MA

Povestea mea

Tu nu vei…tu nu poți

Cineva mi-a spus odată ca sufăr de sindromul „mijlociului”, pentru că nu mă puteam considera primul. Când am analizat ce mi-a spus, am înțeles de ce. În copilărie, locul acela era luat de fratele meu mai mare, care impunea ritmul, însă nici de indulgențele părinților nu aveam parte, pentru ca de acestea beneficia fratele meu mai mic.  Asa ca, am fost nevoit să îmi fac loc dând din coate, veșnic testând limitele lucrurilor despre care mi se spunea că nu sunt de mine.

Știi, când eram mici, unii își doreau să fie polițiști, alții medici, alții avocat. Eu mi le-am dorit pe toate. De mic copil, pentru mine nu era o chestiune de „dacă”, ci mai degrabă  o chestiune de „când”. Pe rând am dovedit tuturor celor care s-au îndoit de mine că eu voi reuși în pofida obstacolelor și impedimentelor, fie că era vorba de profesor, coordonatorul de licența sau superiorii mei la locul de muncă.

Povestea mea de dragoste pentru tot ce înseamnă fitness a început în 2009 , când am realizat că fizicul meu nu era în concordanță cu imaginea din mintea mea, despre cum trebuie să arate un bărbat. Fiind și cel mai scund dintre frații mei (eram al doilea băiat, însă aveam 166 cm, iar frații mei au toți peste 180) am apelat la un prieten de la cămin să îmi arate câteva exerciții. Timp de un an m-am antrenat cu sfințenie într-o camera de cămin de 10 metri pătrați, iar după o vară în care am muncit în Norvegia mi-am permis și primul meu abonament la o sală de fitness. Ai putea crede că lucrurile au continuat într-un ritm progresiv, dar ce farmec ar mai fi avut povestea mea?

Game over!

Mi-am format un obicei în a-i cauta pe cei mai buni, ca să devin eu însumi cel mai bun. Așa am procedat în toate domeniile vieții mele, cariera și sala (a doua mea carieră) nu au făcut excepție. Știam că dacă îmi propun ceva și dacă muncesc mult, voi reuși. Acesta e mesajul din mai toate filmele americane cu povestiri motivaționale.

Am început să lucrez ca manager în cel mai mare lanț de magazine sportive din Romania și după un an și opt luni am fost promovat ca director operațional într-un alt oraș. Am acceptat jobul pentru că la momentul acela era o mișcare logică. Gândeam că voi merge acolo, am să învăț mersul lucrurilor, voi performa, voi promova, și mă voi întoarce director de magazin în București. Mi-am lăsat prietenii, familia, logodnica  și am plecat. Știam care e planul, știam formula, dar nu eram pregătit pentru ceea ce urma. Într-un an am pierdut totul!

Ce s-a întâmplat? Cum am „reușit”? Pe scurt, logodnica mea s-a gândit să încerce și alte opțiuni, înainte cu 3 luni până la nuntă, iar asta m-a debusolat complet. Directorul magazinului era o umbră a mentorului meu din București, cel care m-a pregătit să promovez, așa că, dintr-o dată m-am trezit singur și fără sprijin, complet vulnerabil emoțional și fără direcție.

În zadar am încercat să mă redresez. Contextul și bagajul meu emoțional au fost însa prea grele pentru Alexandru al anului 2013. Dacă ar fi fost un joc, pe ecran ar fi scris, cu siguranță, GAME OVER!

Restart

În februarie 2014 m-am întors în București, cu puțin peste 9000 de lei în cont, din care trebuia să supraviețuiesc până când urma să mă pun pe picioare. Chiria era scumpă, așa că am ales o garsonieră dubioasă (spun asta pentru că sunt aproape sigur că înainte să locuiesc în acolo, a fost cel puțin studio de videochat) și mi-am propus să îmi urmez pasiunea: fitness-ul, singura constantă din viața mea. Dar cum puteam să fac asta? Cum puteam ajunge să trăiesc din asta? Cine mă putea ajuta? Unde puteam să găsesc clienții? Au urmat astfel cele mai grele 6 luni din viața mea.

10…9….8…7….7…7…7

Pentru o buna bucată de timp, fiecare seară era pentru mine un chin – mă culcam gândindu-mă câți bani mai am și făceam tot timpul calcule, ca să știu care era momentul când urma să rămân pe zero. Am tăiat tot ce nu era necesar, desertul meu pentru următoarele câteva luni era pâine în ou, prăjită, cu miere sau dulceață. Dacă acesta era prețul ca să pot continua antrenamentele și să îmi urmez visul de a deveni antrenor, eram mai mult decât fericit să-l plătesc.

După câteva luni, un foarte bun prieten al meu m-a abordat pentru antrenamente, iar ceva mai târziu a urmat o recomandare și apoi o alta. Îmi aduc aminte că aveam un sentiment atât de real că am reușit, dar lucrurile nu au rămas așa.  În mai am rămas fără toți clienții: prietenul meu s-a mutat în altă zonă a orașului și ceilalți doi au renunțat, din motive independente de activitatea mea. Așa că, m-am întors din nou la punctul 0!

Doar o minune de la Dumnezeu a făcut ca la sala în care antrenam eu, să se elibereze un loc de antrenor și astfel lucrurile să intre pe un făgaș normal. Au urmat doi ani în care am reușit să mă mut din garsonieră într-un apartament, să am peste 10 clienți, un job ca antrenor și să particip la primul meu concurs de culturism.

În 2016 însă simțeam că bat pasul pe loc, că îmi ratez „chemarea”. Îmi plăcea ceea ce făceam, însă nu simțeam că îmi folosesc întreg potențialul. Așa că, eram gata să renunț la activitatea din sală pentru ceva mai stabil, tot în domeniu care îmi permitea sa-mi continui visului, acela de a ma putea întreține și de a-mi permite să continui progresul cu antrenorul meu.

Evrica!

Cu 3 zile înainte să încep noul job, am avut o întâlnire cu un business coach în fitness. După o sesiune de cunoaștere am plecat realizând că iubeam ceea ce făceam, dar modul meu de organizare era dezastruos.  Am refuzat un post de asistent manager la o companie de suplimente și luni, la prima oră am demarat procedurile pentru înființarea Fitness Designer, platforma prin care urma să ofer programe de antrenament și alimentație orientate către nevoile clienților mei

Lecția învățată

Cea mai importantă lecție pe care eu am învățat-o de-a lungul timpului este că nu poți avea rezultate noi, cu mentalități vechi. Am înțeles că trebuie să ai curaj să recunoști că ai nevoie de ajutor și să-l ceri celor care au trecut prin experiențe similare și au reușit. Toate resursele investite, zeci de  cursuri și multe ore de coaching, au avut un rol foarte important în progresul meu. Însă cel mai mare atu al meu a fost faptul că eu am fost clientul. Eu am trecut prin toate etapele și am înfruntat toate obstacolele pe care un client le întâmpină în procesul lui de schimbare. Și am reușit!

Astăzi, continui ce am început în 2016, dar la un alt nivel. Am decis că vreau să înțeleg ce au nevoie clienții mei și cum pot să îi deservesc cel mai bine. Mai mult, am continuat să mă înconjor cu oameni care văd mai departe decât mine, care au o imagine de ansamblu mai largă, care știu ce se poate obține, care pot livra mai mult decât servicii de foarte bună calitate.

Ma refer la cei care livrează rezultate!

 

Eu știu ceva ce tu nu știi…încă

Vreau ca fiecare om care intră în contact cu mine, prin intermediul acestui program, să înțeleagă importanța schimbării mentalității, a modului în care privesc mâncarea (mai mult decât ceva ce astâmpără foamea, ci sursa ta de viață), sportul (antrenamente care te fac mai bun, mai energic, nu doar mai obosit sau epuizat) și conceptul de rezultate (un corp sănătos și estetic pentru toată viața și nu rezultate sezoniere – corp doar de vară sau pentru evenimente).

Dacă îți dorești schimbarea și vrei rezultate pentru o viața, îți spun „Caută și vei găsi!”. Dacă experiențele trecute și eșecurile experimentate te fac să te îndoiești de tine și de faptul că există soluții pentru orice obstacol, eu îți zic „Îndrăznește, căci și eu am fost la fel ca tine și am reușit.

Vreau să îți spun că e o greșeală să judeci o carte după copertă, așa cum cred că este o greșeală să amâni o transformare, pentru că te uiți la tine, persoana din prezent.

Eu știu care este potențialul tău, îți cunosc temerile și incertitudinile, iar pentru asta am dezvoltat uneltele care te pot ajuta să progresezi. Ține minte că orice pas este un PROGRES, iar schimbarea presupune să avansezi cu pași mici, să ai răbdare și perseverență, pentru că este mai important să înveți să „umbli” decât să faci un salt mare spre nicăieri.

În programele mele, te voi învăța ce nu știi – toate acele informații cruciale care te vor face să ai momente de „Ahhh-haaa!”. Îți voi arăta ceea ce tu nu vezi încă, pentru că până acum te-ai împotmolit la pasul 2,3,4 și nu ai ajuns la final. Îți voi prezenta oportunități și provocări care aduc rezultate reale, pe care le poți susține toată viața.

Eu voi fi ghidul, mentorul și prietenul tău, la care poți apela atunci când te împotmolești, pentru că știi că și eu am trecut prin asta și că am reușit.

Pentru tine am creat  o serie instrumente necesare, personalizate, care te vor ajuta și care îți vor scurta drumul către reușită.

Alexandru Cristian

Fondatorul Fitness Designer

VIZIUNE

El nu isi impune viziunea de antrenament sau despre cum ar trebui sa arate fizicul tau, ci asculta si cauta sa inteleaga care este dorinta ta, care sunt asteptarile tale si te ajuta pas cu pas ca sa devii cea mai buna varianta a ta, sa iti atingi potentialul in conformitate cu visul tau!

Fitness Designerul va alege cele mai bune exercitii pentru tine, iti va oferi cele mai bune recomandari pentru stilul tau de viata si te va consilia astfel incat sa fii confortabil si sa iti ofere cea mai buna experienta, fie ca este vorba de antrenament sau nutritie.

MONITORIZARE, EVALUARE, ADAPTARE

Fitness Designerul nu lasa nimic la voia intamplarii, din momentul in care vei incepe procesul de schimbare si pana in momentul in care iti atingi obiectivele, vei primi tot suportul necesar.

Toate instrumentele de care ai nevoie, toata logistica necesarii transformarii tale sunt deja create la cel mai inalt standard de calitate.

SIGURANTA SI INCREDERE

Fitness Designerul va alege cele mai bune exercitii pentru tine, se va adapta nevoilor tale si nu invers, nu va lasa nimic la voia intamplarii si intotdeauna pune pe primul loc sanatatea ta!

Un FITNESS DESIGNER este mai mult decat un antrenor

pentru ca tu ai nevoie de mai mult decat o schimbare de moment!

SISTEMUL POTRIVIT TIE

Orice program FITNESS DESGINER incepe cu saptamana de intiere in care colectam toate informatiile despre tine, ca mai apoi sa iti propunem un sistem 100% individualizat.

ECHILIBRU

Incepand cu stabilirea numarului de sesiuni de antrenament pe saptamana, toate recomandarile noastre te vor ajuta sa realizezi echilibrul perfect dintre viata personala, viata profesionala si un stil de viata sanatos.

PUTEREA EXEMPLULUI

Nivelul de motivatie nu va fi o problema: sute de ore de studiu si testare ma ajuta sa inteleg foarte bine procesul de schimbare prin care treci. Asemenea tie si eu am parcurs aceiasi pasi si pot sa ofer sprijinul necesar.

SUSTENABILITATE

Scopul meu, ca FITNESS DESIGNER, este sa te ajut sa intelegi informatii pe care ti le furnizez, ca sa poti sa le aplici, sa devii autonom in deciziile tale si sa te bucuri o viata de rezultatele frumoase obtinute.

Realizarile mele in cifre

informatii care te pot interesa

1

Cursuri
specializate

1

Clienti
multumiti

1

Sesiuni
efectuate

1

Programe concepute
si implementate


Calatoria mea nu s-a terminat, ma antrenez la fel de intens zi de zi si vreau sa te invit sa indeplinim impreuna obiectivele de sanatate si de a avea un corp frumos.

- Alexandru CRISTIAN

Urmareste-ma in mediul online

sunt prezent pe urmatoarele platforme